Justus van Dillen

Justus van Dillen (1985) studeerde in 2007 als acteur af aan de Toneelacademie in Maastricht. Sindsdien heeft hij bij vele theatergezelschappen gespeeld waaronder bij NTGent in Edward II, bij het Noord Nederlands Toneel in Chatroom en De Rovers en bij Het Vervolg in Mobiel. Bij Het Toneel Speelt was hij eerder te zien in Alexander (2006).

Van 2009 tot en met 2012 speelde hij bij Het Zuidelijk Toneel in Stand Up, Amora, Shakespeare’s Strandfeest, Mahagonny, Heilig Vuur, Dinner with Dad en Julius Caesar en bij haar dochtergezelschap Toneelgroep Cargo in Bloedjeuk, Gemaakt om te vergeten, Scheppingsdefect en Contouren.

Sinds 2013 tot op heden is Justus als vaste gastacteur te zien geweest bij Toneelschuur Producties in Dantons Dood, Osama the Hero, Kwartet, Jeanne en Smekelingen en bij Het Nationale Toneel in Tasso en Polleke. Afgelopen zomer was Justus te zien in de monoloog Judas van Lot Vekemans bij Theatergroep Suburbia. In 2016 zal hij o.a. te zien zijn bij Toneelschuur Producties in Don Carlos en bij Theatergroep Suburbia in Vijand van het Volk.