Jozef in Dothan

img0510_10
img0511_10
img0512_10
img0513_10

Informatie

Het verhaal van Jozef in de put

Waarom eindigt het boek Genesis met Jozef? Het antwoord op die vraag behoort tot de meest elementaire bijbelkennis. Geen kinderbijbel zal deze succes-story overslaan; de kleine, door zijn broers uitgesloten jongen wordt 'onderkoning' in Egypte en redt zijn familie van de hongerdood. Het verhaal van Jozef draag de trekken van een 'antieke roman', die Thomas Mann de stof kon bieden voor 'Joseph und seine Bruder'.

Het verhaal van Jozef en zijn broers speelt zich af tussen de geschiedenis van de aartsvaders en de uittocht uit Egypte. Hoe kwam Israel eigenlijk in Egypte terecht? In bijbelse zin is het antwoord: als de broederlijkheid en de zusterlijkheid in het land niet geeerd worden, komt het volk in ballingschap terecht.

Hans Hoes - Ruben Rudolf Lucieer - Juda Jules Croiset - Simeon/Vrachtmeester Alexander van Heteren - Levi Francis Broekhuysen - Jozef Andre Arend van Noord - Zebulon Roy Drommel - Naftali Hans Koenis - Aser Bart de Vries - Isagar Vincent van Mechelen - Dan Herman Zumpolle - Gad

Hans Croiset -  Regie/Bewerking Ronald Klamer - dramaturgie Rien Bekkers - Decor/Kostuums Reinier Tweebeeke - Licht

Première 4 juni 1996 Stadsschouwburg Amsterdam

Team en cast

Rien Bekkers
Francis Broekhuijsen
Hans Croiset
Jules Croiset
Rudolf Lucieer
Reinier Tweebeeke
Joost van den Vondel
1/1