Truckstop

img0689_10
img0690_10
img0691_10
img0692_10
img0693_10
img0694_10
img0695_10
img0696_10

Informatie

Katalijne en haar moeder runnen een snackbar voor truckers. Een vaste bezoeker van Truckstop is de jonge vrachtwagenchauffeur Remco. Als de 18-jarige Katalijne smoorverliefd op hem wordt, veranderen de drie levens radicaal. Een meedogenloos gevecht is het gevolg. En de droom van Katalijne en Remco over een gelukkige en harmonieuze toekomst verandert in een nachtmerrie. 

Lot Vekemans houdt ervan om in haar toneelstukken alledaagse problemen te situeren in uitzonderlijke toestanden. Het gaat altijd over mensen die in de knoop raken met het verschil tussen wie ze zijn en wie ze willen zijn. Truckstop gaat over mensen die zichzelf gekmaken met hun verlangens.

Over Vekemans, uit het juryrapport van de Van der Viesprijs, in 2005 gewonnen voor Truckstop en Zus Van:
“Het publiek wordt permanent in vertrouwen genomen, de personages pellen zichzelf en hun drijfveren af. ‘Truckstop’ is een meesterlijke thriller en een requiem voor drie verliezers. Het fraaie van Vekemans’ effectieve schrijfstijl is dat de personages zich willen laten kennen, en tegelijkertijd blijven er raadsels als dampkringen om hen heen zweven. Iedere keer wanneer je als toeschouwer denkt: ah, ja, daár komt het vandaan -duiken er nieuwe drijfveren op, nieuwe raadsels, nieuwe geheimen.”

Truckstop wordt met veel succes gespeeld in het buitenland. Op het Fringe Festival van Edinburgh kregen de Engelse actrices de prijs voor de beste acteerprestatie.

Tjitske Reidinga - moeder Saar Vandenberghe - Katalijne Guy Clemens- Remco

Carine Crutzen - Regie Ronald Klamer - dramaturgie Thomas Rupert - decor Bernadette Corstens - kostuums Pelle Herfst - licht

Première 14 januari 2010 Stadsschouwburg Amsterdam

Team en cast

Guy Clemens
Bernadette Corstens
Carine Crutzen
Pelle Herfst
Tjitske Reidinga
Thomas Rupert
Lot Vekemans
1/1