Expats

2
8
6
7
1
3
4
5

Informatie

Een hilarische en zwartgallige komedie.

In een luxe, modern ingericht appartement op een compound voor westerse zakenmensen en diplomaten in Beijing, brengen vijf succesvolle Nederlanders en een Amerikaan, die Chinees gestudeerd heeft, samen de avond door. Ze drinken en praten over de wereld, over alles dat anders zou moeten en laten zich verzorgen door de Chinese hulp. Als het eten elk moment opgediend kan worden, staat er opeens een wiegje op de veranda met daarin een pasgeboren Chinees babymeisje. Tot overmaat van ramp valt er ook nog een lepel donkerrode saus over een te duur kledingstuk.

Expats is geschreven in opdracht van Het Toneel Speelt. Toneelschrijver Peter van de Witte (1975) vormt samen met Bas Hoeflaak het cabaretduo 'Droog Brood'. Expats is een komedie over de generatie die opgroeide met Kinderen voor Kinderen en The A-Team. De jeugd van de jaren 80, die meer dan alle generaties voor hen weet heeft van wat er in de wereld aan de hand is, maar die zijn verantwoordelijkheid niet lijkt te nemen.

Acteurs en personages

Maarten Heijmans - Thomas, een zakenman  Fockeline Ouwerkerk - Barber, zijn vriendin Daan Schuurmans - Mark, een journalist Lies Visschedijk - Ellen, zijn vriendin Fabian Jansen - Pim, een regeringsfunctionaris Sieger Sloot - een Amerikaan die Chinees heeft gestudeerd  Rima Kawawung - Li Chou, de bediende

Plaats van handeling
De woning van Thomas en Barber die zich bevindt op een beveiligde compound voor buitenlandse zakenlieden en diplomaten in Peking.

Tijd
Een avond in de zomer van 2006.

Première 20 januari 2011 in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Alle medewerkers van de voorstelling

Uitgesproken VARA:

Repetitie trailer:

Team en cast

Stefan Dijkman
Maarten Heijmans
Fabian Jansen
Fockeline Ouwerkerk
Mark Rietman
Thomas Rupert
Daan Schuurmans
Lies Visschedijk
1/1