Jozef in Dothan van Joost van den Vondel

Informatie

Het verhaal van Jozef in de put

Waarom eindigt het boek Genesis met Jozef? Het antwoord op die vraag behoort tot de meest elementaire bijbelkennis. Geen kinderbijbel zal deze succes-story overslaan; de kleine, door zijn broers uitgesloten jongen wordt 'onderkoning' in Egypte en redt zijn familie van de hongerdood. Het verhaal van Jozef draag de trekken van een 'antieke roman', die Thomas Mann de stof kon bieden voor 'Joseph und seine Bruder'.

Het verhaal van Jozef en zijn broers speelt zich af tussen de geschiedenis van de aartsvaders en de uittocht uit Egypte. Hoe kwam Israel eigenlijk in Egypte terecht? In bijbelse zin is het antwoord: als de broederlijkheid en de zusterlijkheid in het land niet geeerd worden, komt het volk in ballingschap terecht.

Hans Hoes - Ruben Rudolf Lucieer - Juda Jules Croiset - Simeon/Vrachtmeester Alexander van Heteren - Levi Francis Broekhuysen - Jozef Andre Arend van Noord - Zebulon Roy Drommel - Naftali Hans Koenis - Aser Bart de Vries - Isagar Vincent van Mechelen - Dan Herman Zumpolle - Gad

Hans Croiset -  Regie/Bewerking Rien Bekkers - Decor/Kostuums Reinier Tweebeeke - Licht

Première 4 juni 1996 Stadsschouwburg Amsterdam

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

In 't nieuws - wo 5 jun 1996
Recensie (NRC)

Croisets Vondel is sober en tijdloos

Lees verder

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

aanmelden


Het Toneel Speelt

Social media
adres

Telefoon: 020 620 8804
Meer contactgegevens
Voorstellingen
Pers
Colofon
© 2010 Het Toneel Speelt

Ontwerp en realisatie
Stijlbende & Peppered